
Συστατικά 20 μερίδες
- 5 φλιτζάνια βρώμη ( κουάκερ)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χωρίς ζάχαρη, ή νιφάδες καρύδας
- ½ φλιτζάνι φέτες αμύγδαλα
- ½ φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια ή πεκάν
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ⅓ φλιτζάνι κολοκυθόσποροι
- ⅓ φλιτζάνι ηλιόσποροι
- ½ φλιτζάνι καθαρό σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- ½ φλιτζάνι νερό
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι αποξηραμένα βατόμουρα
- ½ φλιτζάνι σταφίδες
- Αναμείξτε τη βρώμη, τις νιφάδες καρύδας, τα καρύδια , τα αμύγδαλα, καστανή ζάχαρη, σπόρους κολοκύθας και ηλιόσπορους σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το σιρόπι, το νερό και το λάδι σε ένα μεσαίο μπολ ή ένα μεγάλο κύπελλο μέτρησης και ρίξτε το μείγμα στο μείγμα της βρώμης. ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίξτε το μίγμα σε ένα ταψί ψησίματος.
- Ψήστε για 45 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο, ανακατέψτε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσει να κρυώσει, περίπου 45 λεπτά περισσότερο. Ανακατέψτε τα βατόμουρα και τις σταφίδες. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν αποθηκεύσετε.
- Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 εβδομάδες.


 
	 
	 
				
							 
		

