Muffin με βρώμη, μπανάνα και φιστικοβούτυρο

18-min.jpg

Συστατικά για 12 muffins

  • 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως (130 g)
  • 1 κούπα  βρώμης(80 g)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μπανάνες, μέτριες
  • ½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο (120 g)
  • ¼ φλιτζάνι μέλι (85 g)
  • ½ φλιτζάνι  γιαούρτι (140 g)
  • ¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (60 mL)
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδ , κανέλα και αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, πατήστε με πιρούνι τις μπανάνες να λιπώσουν, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το γιαούρτι, το γάλα αμυγδάλου, το αυγό και εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  5. Σε σκεύος για muffin ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα
  6. Ψήστε για 15 λεπτά και απολαύστε τα!